Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Hoe we soms zelf agressie uitlokken

Een agressieve patiënt is niet altijd als enige schuldig aan zijn gedrag. Soms lokken we de agressie -onbewust- zelf uit. Jij ook? Doe de test.

In Nursing oktober 2008 las je een artikel over agressiebevorderend gedrag van verpleegkundigen (zie hieronder). Daarin de test ‘Hoe irritant ben ik?’. De uitleg van de score vind je in een aparte bijlage hieronder.

4 REACTIES

  1. Heb moeite met de invalshoek van deze test, ook al scoor ik daar zelf met een “braaf” op. De invalshoek moet, in de eerste plaats niet zijn, dat wij niet mogen irriteren als verpleegkundigen, maar dat agressie niet kan en mag naar verpleegkundigen en dat zulks wederkerig is.
    Ik word onderhand onpasselijk van het suggereren (vooral en ook binnen de psychiatrie), dat jij de agressie zelf wel eens uitgelokt zou kunnen hebben.
    Geldt dat ook voor vrouwen, die aangerand worden? Nee, roepen we dan meteen. Waarom moeten verpleegkundigen dan wel de schuld bij zichzelf zoeken als ze met agressie te maken krijgen in een omgeving die toenemend verhardt?

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.