Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hoeveel ORT krijg jij terug?

Op de website van CNV Zorg & Welzijn kun je sinds deze week uitrekenen of je recht hebt op achterstallige onregelmatigheidstoeslag (ORT). De rekentool is voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen lid te zijn of in te loggen.
1-geld-272x272.jpg

Vakbond CNV Zorg & Welzijn ontwikkelde de rekentool zelf.

Veel werkgevers betalen de ORT niet door tijdens verlofuren. De nieuwe cao VVT verplicht werkgevers om deze toeslag alsnog uit te betalen over de afgelopen vijf jaar. Het gaat dan om verpleegkundigen en verzorgenden die onregelmatig werken en daarvoor een vergoeding krijgen.

Andere rekentools

CNV Zorg & Welzijn is niet de eerste vakbond met een rekentool voor de ORT. Nu’91 lanceerde vorig jaar drie online tools voor verpleegkundigen en verzorgenden. Deze rekentools zijn alleen voor leden.

Stel je ORT-vragen tijdens de Nursing Experience
Vind je het lastig om ORT terug te vragen bij je werkgever? Nu’91 legt je uit wat je kunt doen in jouw situatie. Geef je op voor de workshop Claim achterstallige ORT over verlof >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.