Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Hoge straf én cursus na geweld tegen zorgverlener’

Met een gedwongen cursus moeten daders van agressie tegen zorgverleners inzien wat ze hebben gedaan. Die cursus komt bovenop een zwaardere straf. Daarvoor pleit Madeleine van Toorenburg, CDA-Kamerlid.
'Hoge straf én cursus na geweld tegen zorgverlener'

‘We moeten alles in het werk stellen om deze raddraaiers op te pakken’, stelt Van Toorenburg. ‘Blijkbaar zijn de zwaardere straffen die nu al worden uitgedeeld niet genoeg. De straffen zouden daarom bijvoorbeeld aangevuld moeten worden met een gedwongen cursus, waarmee de daders besef van hun daden wordt bijgebracht.’ Zij doet de uitspraken naar aanleiding van incidenten afgelopen weekend, waarbij omstanders ambulancepersoneel aanviel en belemmerde in het werk.

Onacceptabel
Ook minister Schippers noemt het agressieve gedrag tegen ambulancepersoneel onacceptabel. ‘Medewerkers van de ambulancezorg doen hun werk voor iedereen die acuut medische hulp nodig heeft. Er moet echt paal en perk gesteld worden aan dit soort agressief gedrag.’ Schippers laat weten dat zij niet voor niets de strafeis voor geweld tegen hulpverleners heeft verdubbeld. Ook is de mogelijkheid ontstaan om anoniem aangifte te doen en strafrecht in te zetten. ‘Dit gedrag mogen en kunnen we gewoon niet tolereren’, aldus Schippers.

Zorgvisie

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.