Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hogeschool Utrecht start onderzoeken verbeteren zorg oudere patiënten

Hogeschool Utrecht (HU) start twee internationale onderzoeksprojecten waarbij het doel is verpleegkundigen beter voor te bereiden op veranderende wensen van oudere patiënten en het vooruit helpen van mensen met psychische klachten.

Volgens de HU ontstaat er voor veel verpleegkundigen een spanningsveld tussen het verplegen volgens protocollen binnen een bepaald tijdskader en de specifieke zorg die ouderen vragen. Het programma Nurses and Older Patients Reducing Stress Study is gericht op ondersteunen van verpleegkundigen om te veranderen in hun houding en kennis. In dit project werkt de HU samen met drie regionale ziekenhuizen, Universiteit Utrecht, V&VN en twee universiteiten in de Verenigde Staten en een in Zuid-Afrika.

 

Participatie

Met het onderzoek Community support for persons with disabilities wil de HU meer kennis ontwikkelen over de participatie van mensen in kwetsbare posities in de maatschappij. Het project richt zich op de participatie van mensen met psychische en verstandelijke beperkingen in de samenleving. Het consortium dat samenwerkt aan dit project bestaat uit vier universiteiten en zeven ngo’s uit drie verschillende landen.

 

Bron: Hogeschool UtrechtGeef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.