Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Honden van nieuwe bewoners hoeven niet in te slapen

Als ouderen worden opgenomen in een verpleeghuis of verzorgingshuis, krijgt hun bejaarde hond vaak een spuitje bij de dierenarts. Dat is vanaf nu niet meer nodig.

De Hondenbescherming biedt namelijk een plek voor de oudere hond als zijn baasje hem niet langer kan houden. Er zijn steeds meer zorginstellingen waar de hond welkom is. Toch is het vaak niet mogelijk om de hond mee te nemen. Als het beest al ouder is en er geen mogelijkheden zijn voor de omgeving om de hond te adopteren, kan een hond euthanasie boven het hoofd hangen. Dat maakt een toch al verdrietig afscheid nog veel ellendiger.

 

Extra aandacht 

Gelukkig kan de opvang voor oudere honden in veel gevallen uitkomst bieden. In het seniorenopvangproject van de Hondenbescherming en Dierentehuis ’s]Hertogenbosch worden honden ouder dan tien jaar opgevangen in huiskamers. De honden leven er in groepen en mogen er blijven tot zich toch een nieuwe baas aandient of tot ze overlijden. Er is veel extra aandacht, er wordt gewandeld en geknuffeld en de honden hebben vaak veel aan hun kamergenootjes.

 

Ouder dan tien jaar 

Juist voor oudere honden is de ‘seniorenopvang’ een uitkomst als asielen hen niet meer kunnen of willen aannemen vanwege de leeftijd. De seniorenopvang is voor honden ouder dan tien jaar, die sociaal zijn.

 

Bron: Hondenbescherming

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.