Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisarts krijgt informatie uit ambulance

Drentse huisartsen ontvangen sinds 1 juni rechtstreeks vanuit de ambulance informatie als een patiënt van hen via 112 een beroep heeft gedaan op spoedzorg.

UMCG Ambulancezorg heeft al haar Drentse ambulances voorzien van een digitaal systeem waarin niet alleen de hele behandeling van een patiënt wordt geregistreerd, maar dat ook rechtstreeks de belangrijkste informatie naar de huisarts van een patiënt verzendt. Door invoering van het systeem is de huisarts nog beter en veel sneller op de hoogte van alles wat zich op medisch gebied rond zijn of haar patiënten afspeelt.

 

Verpleegkundige

Nieuw is verder dat ambulancepersoneel de patiënt bij vertrek een kaartje geeft met daarop de namen van de verpleegkundige en de ambulancechauffeur die bij hem of haar zijn geweest en het telefoonnummer van het ambulanceteam, dat gebeld kan worden wanneer er naderhand eventueel vragen zijn over de behandeling.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.