Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Huisarts wil niet werken in achterstandswijk

Van de huisartsen die op zoek zijn naar een praktijk wil 40% niet in een achterstandswijk werken, 29% wel en 30% heeft hierover geen mening.

Dit blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL in Huisarts & Wetenschap.

De meeste huisartsen die een praktijk zoeken willen als parttimer in een groepspraktijk werken, liefst op het verstedelijkte platteland. Grote steden en het platteland hebben minder aantrekkingskracht. Per 1 januari 2008 waren ruim 480 pas afgestudeerde huisartsen op zoek naar een baan of eigen praktijk. Tweederde van hen was vrouw. Vooral de vrouwelijke huisartsen werken liever parttime (89%). Van de mannen werkt ruim de helft (54%) liever parttime. Dit blijkt uit onderzoek in de huisartsenregistratie die het NIVEL sinds 1970 bijhoudt met subsidie van het ministerie van VWS.

Artsennet
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Is ook bekend, wat de reden hiervan is/en wordt er vanuit den Haag extra aandacht aan besteed?
    Nu er door Bussemaker extra geld wordt uitgetrokken om de rol van wijkvpk in de zgn “Vogelaarwijken”op de kaart te zetten, is het ook voor deze wijkvpk van groot belang, dat er gemotiveerde huisartsen zijn, om eea mee op poten te zetten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.