Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ krijgt 40 meldingen ouderenmishandeling

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelt nader onderzoek in naar veertien meldingen die sinds half juni binnenkwamen bij het Meldpunt Ouderenmishandeling in de Zorg.
oude man

Naar aanleiding van nog eens zes meldingen vraagt de inspectie informatie op. In totaal kwamen de afgelopen twee maanden veertig meldingen binnen van mogelijke ouderenmishandeling. Van negen meldingen heeft de inspectie inmiddels vastgesteld dat geen sprake was van ouderenmishandeling. Het meldpunt ontving daarnaast een aantal signalen en adviesvragen die wel met het onderwerp te maken hebben, maar niet als melding beschouwd kunnen worden.

 

Moeilijk bespreekbaar

Het meldpunt werd 15 juni geopend. Volgens de IGZ is ouderenmishandeling in de zorg nog een moeilijk bespreekbaar onderwerp. De meldingen die binnenkwamen zijn volgens de IGZ vrijwel allemaal afkomstig van familieleden van cliënten, werknemers en voormalige verzorgenden van zorginstellingen.

Auteur: Redactie TvZ
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.