Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ neemt rekenvaardigheid mee bij inspecties

Gezien de huidige signalen over verpleegkundige rekenvaardigheid gaat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bij toezichtbezoeken aandacht besteden aan rekenvaardigheid.
IGZ neemt rekenvaardigheid mee bij inspecties

Dat laat IGZ-woordvoerder Marijn Beelen aan Nursing weten. De IGZ houdt nu niet actief toezicht op rekenvaardigheden van verpleegkundigen, maar de Inspectie wil hier wel aandacht aan gaan besteden.

 

Meldingen

De IGZ vindt het zorgelijk dat rekencapaciteiten van verpleegkundigen onvoldoende blijken te zijn. Bij de IGZ zijn echter niet veel meldingen over rekenfouten bekend, omdat hiervan alleen calamiteiten gemeld worden.

  

Basisvaardigheden

‘De Inspectie is van mening dat je van afgestudeerd verpleegkundigen mag verwachten dat ze kunnen rekenen’, laat IGZ-woordvoerder Marijn Beelen weten. ‘Het gaat tenslotte om mensen met opleidingen op mbo- of hbo-niveau. Rekenen behoort tot de basisvaardigheden van elke verpleegkundige. ‘, aldus Beelen.

 

Toezichtbezoeken

De Inspectie wil het aan het veld overlaten om te beslissen of verpleegkundigen een jaarlijkse rekentest moeten doen. Instellingen zijn zelf aan zet om na te gaan hoe het ervoor staat met de rekenvaardigheden van hun verpleegkundig personeel, vindt de IGZ.

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.