Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ik ben verzorgende D. Mijn leidinggevende wil dat ik bij afwezigheid/ziekte van mijn collega verzorgende B, haar huishoudelijke taken (2 uur per week) bij een cliënt overneem. Mag dit?

Een leidinggevende mag verwachten dat een verzorgende D bij afwezigheid van een collega verzorgende B ook de huishoudelijke taken gedurende 2 uur bij een cliënt overneemt. De cliënt mag immers nergens de dupe van worden. Wel dient te worden nagegaan of de personeelsbezetting zowel in kwalitatief- als in kwantitatief opzicht toereikend is.

Hier geldt dat rekening moet worden gehouden met redelijkheid en billijkheid. Daarnaast moet het een uitzonderingsgeval betreffen en geen structurele kwestie zijn. In het laatste geval zou namelijk de functieomschrijving van de verzorgende in kwestie moeten worden aangepast, iets wat zomaar eenzijdig door de werkgever mag worden gedaan (tenzij het dienstbelang dit noodzakelijk maakt, maar ook dan moet de werkgever de procedures volgen).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.