Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ik ben verzorgende IG en zit in schaal 40/4/1. Door een reorganisatie krijg ik de functie van woonbegeleider, salarisschaal 35. Wat betekent dit voor mijn loon? Kan dit zomaar?

Dat hangt van het sociaal plan af van je werkgever. Bij elke reorganisatie wordt een sociaal plan afgesloten. Het uitgangspunt is dat werknemers hun salaris behouden wanneer zij naar een lagere functie moeten. Maar dat hangt af van de mogelijkheden. Als het bedrijf op de rand van faillissement balanceert, kan dat anders zijn.

Remplaçantvergoeding

Ga je liever ergens anders werken, dan is een remplaçantvergoeding misschien mogelijk. Dan krijg je geld voor het verlaten van je huidige plek. Ook hierover vind je meer in het sociaal plan.

Onderhandelaars

Het sociaal plan vraag je op bij de afdeling P&O van je werkgever. Als je er vragen over hebt, kun je contact opnemen met een van de onderhandelaars. Liefst natuurlijk de onderhandelaar van je vakbond. Die kun je gewoon bellen. Ben je geen lid van een vakbond, dan kun je met de onderhandelaar van je werkgever bellen. De namen en contactgegevens van de onderhandelaars vind je op de eerste of de laatste pagina van het sociaal plan, de ‘handtekeningenpagina’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.