Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ik heb een contract voor 15 uur per week in de thuiszorg. Mag mijn werkgever van mij eisen dat ik deze uren verdeel over 5 dagen?

De werktijden worden over het algemeen in onderling overleg vastgesteld. De vraag is dan ook of bij het sollicitatiegesprek duidelijk is gemaakt dat werknemer geen 5 dagen per week wilde werken. Uiteindelijk heeft werkgever het laatste woord en kan hij zich bijvoorbeeld beroepen op het feit dat 5 dagen werken per week (3 uur per dag) roostertechnisch het gemakkelijkste is.

1 REACTIE

  1. wat dacht je van deze…. de planning voor de volgende dag moet voor 17.30 bekend zijn (dat is de afspraak). Je kijkt om 18.00 uur (want er kan wat tussen gekomen zijn bij de planners). Je ziet je planning… bent even weg om wat te pakken komt terug om te kijken op de pc….zie je een hele andere planning…. Nou dit gebeurt iedere keer wel 5 keer op een avond… en op je reactie wat is mijn looproute krijg je constant bericht dat je niet moet zeuren. Heb het aangegeven aan de lg… maar die verwijst door naar de planner… IK KRIJG ER EEN SIK VAN vindt het heel erg jammer dat mijn contract niet wordt verlengd want het is leuk werk maar zal dat geneuzel qua reacties van planning missen als kiespijn… En ja ik ben flexibel…. maar het houdt ook wel eens op dat bv je rooster 3 tot 4 keer veranderd terwijl het rooster is goed gekeurd.. En je denkt afpspraken te kunnen maken…. KIjk overleggen ze met je dan is er niets aan de hand maar omzomaar de boel te gaan veranderen zonder overleg tja hallo…. kijk afspraak is afspraak (lees rooster is goed gekeurd en vrij gegeven).. wat als wij ingepland zijn en denken we komen niet… nee dan zijn de rapen gaar… In mijn ogen is het in overleg prima het is geven en nemen met elkaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.