Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ik heb mijn diploma helpende plus. Dat is schaal 30, maar krijg betaald naar schaal 25. Klopt dat? Ik doe dit werk al een jaar in de thuiszorg.

‘Helpende plus is geen beschermde titel (geen geregistreerde titel in het big-register). De ene helpende plus is de andere niet. Er is een groot verschil tussen de een en de ander qua inhoud en zwaarte van de functie. Dus niet de titel, maar de functie wordt gewaardeerd. Dus als er bepaald wordt in welke loonschaal iemand terecht komt, wordt er gekeken naar de functieomschrijving. Hier komt dan een  bepaalde schaal uit: het is dus maatwerk.

 

Periodieke verhoging

Deze mevrouw zou een herwaardering van haar functie kunnen aanvragen, maar dat betekent dat je er theoretisch gezien ook op achteruit kunt gaan qua salaris. Je moet dus wel zeker van je zaak zijn. Overigens is het een misverstand dat het aantal jaren dat je hebt gewerkt invloed heeft op de salarisschaal waarin je zit: als je een jaar hebt gewerkt, krijg je een periodieke verhoging erbij. Dat betekent dat je dan bijvoorbeeld in schaal 25 1 periodiek erbij krijgt, dus dat je in schaal 25.1 zit. Je kunt pas een schaal hoger gaan als je functieomschrijving anders wordt.’

1 REACTIE

  1. Ik vraag me af, ik ben uitzendkracht helpende. Ik kom er achter dat er nu ook helpende plus bestaat. Graag zou ik de cursus plus willen doen. Weet iemand hoe daar aan kom? Ik woon in Friesland en bij roc friesland wordt t niet gegeven. In Amsterdam en Rotterdam schijnt t al jaren gegeven te worden.
    En wie kan mij het volgende uitleggen? Bij roc wordt mij verteld dat je wettelijk als helpende geen lichteverpleeghandelingen en medicijnen mag geven. Terwijl ik wel lees dat er cursusen wordt gegeven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.