Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ik heb mijn diploma verzorgende C gehaald via mijn huidige werkgever. Maar deze wil mij toch houden als verzorgende B. Mag dit?

Na afloop van een leer- arbeidsovereenkomst, hebben jij en je werkgever geen verplichtingen meer tegenover elkaar. Je werkgever hoeft je functie dus niet aan te passen. Tenzij je bij het tekenen van je leer- arbeidsovereenkomst ook een tewerkstellingsgarantie hebt geëist. In dat geval is je werkgever wel verplicht om je functie te veranderen.  Zoek die garantie dus even op in je leer- arbeidsovereenkomst.

Afdwingbaar

Heb je geen tewerkstellingsgarantie? Dan is je nieuwe functie eventueel nog afdwingbaar via het instellingsprotocol. Soms schrijft zo’n protocol namelijk voor dat je recht hebt op de functie waarvoor je bent opgeleid. Vraag het instellingsprotocol op bij P&O. Voor vragen kun je terecht bij je vakbond of bij een medewerker van P&O.

Aanpassen

Ben je het niet eens met de tekst van het instellingsprotocol? Dan kun je proberen dit aan te passen. Zet daarvoor jouw suggestie op de agenda van de Ondernemingsraad (OR) van je werkgever. Ook hierbij kun je hulp vragen aan je vakbond.

Volgende keer

In het uiterste geval solliciteer je ergens anders als verzorgende-C. Maar wil je per se bij je werkgever blijven werken, eis dan de volgende keer een tewerkstellingsgarantie voordat je aan een nieuwe leer- arbeidsovereenkomst begint.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.