Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ik reis 20 km naar mijn werk en terug. Krijg ik dan reiskostenvergoeding?

VRAAG 

Als verzorgende IG werk ik 24 tot 32 uur per week in een verzorgingshuis. Ik reis hiervoor met de auto zo’n 20 km heen en 20 km terug. Krijg je hiervoor reiskostenvergoeding? Dit kan ik namelijk niet terugvinden op mijn loonstrook.

 

ANTWOORD

Ja, er is een reiskostenvergoeding  in de CAO geregeld en wel in het huidige artikel 10.1.1. Er is wel een eigen bijdrage. De CAO-regeling is een minimumregeling: in overleg met de OR of PVT kan een afwijkende regeling worden getroffen. Als je niets op je loonstrook terugvindt, vraag je werkgever ernaar. Bij 2x 20 kilometer heb je er zeker recht op.

 

Voor meer informatie, zie: http://www.abvakabofnv.nl/cao/bericht/voorbeeld_reiskostenregeling/

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.