Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ik werk 16 uur per week. Is er een maximum aantal uren dat ik in een weekend moet werken? Mogen ze mij bijvoorbeeld voor 16 uur in een weekend inroosteren?

‘Alle 16 uur in het weekend werken zal nooit kunnen. Hoeveel wel, hangt af van de CAO waar je onder valt. In de meeste CAO’s in de zorg is sprake van een minimaal aantal vrije weekenden waar je als werknemer recht op hebt. Daarbij wordt dan geen onderscheid gemaakt tussen fulltimers en parttimers.

In de CAO VVT bijvoorbeeld staat dat je minimaal recht hebt op 22 vrije weekenden per jaar (dit kan op verzoek van de werknemer naar beneden worden bijgesteld). Dat wil zeggen dat je maximaal 30 weekenden ingeroosterd mag worden, ongeacht of je een fulltime of een parttime contract hebt.

In geval van parttime contract is het verstandig in het individuele contract afspraken te maken over werktijden. Dus het maximaal aantal weekenden dat je jaarlijks werkt, of je hoofdzakelijk overdag of ‘s avonds werkt, etc. Een kwestie van onderhandelen dus.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.