Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ik wilde na mijn verlof 3 weken ouderschapsverlof en dan heb ik 2 weken vakantie en dan wilde ik weer gaan werken. Dit mag niet van mijn baas ivm de zomervakantie. Mag dat?

‘Je werkgever mag niet weigeren ouderschapsverlof op te nemen volgens de standaardregeling. Standaard geldt dat je één jaar lang voor de helft van de werkweek gaat werken. In overleg met je baas mag je dit over een langere periode spreiden of juist in kortere tijd opnemen (bijvoorbeeld een half jaar volledig vrij). Of het verlof in maximaal 6 delen van minimaal 1 maand opnemen. Deze afwijkingen van de standaardregel mag je baas dus wel weigeren. Tijdens het ouderschapsverlof  bouw je geen vakantiedagen op. Als je het verlof slechts voor een deel opneemt, bouw je alleen over de gewerkte uren vakantiedagen op.

 

Vakantieverlof

In het geschetste geval is sprake van ouderschapsverlof voor de duur van 3 weken. Omdat dit minder dan 1 maand is, kan dat niet. Dat mag je baas dus weigeren. Het is wel mogelijk de gehele 5 weken ouderschapsverlof op te nemen (mits je baas akkoord gaat met 100% van je tijd verlof), zodat je de twee weken vakantieverlof niet op hoeft te nemen. Deze uren blijven dan beschikbaar als vakantie, terwijl je wel 5 weken vrij bent (let er wel op dat deze 5 weken in principe onbetaald zijn).’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.