Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In memoriam: Lidy Vlaskamp

Op 7 februari 2016 overleed verpleegkundige en jurist Lidy Vlaskamp (62). Zij leverde een belangrijke bijdrage aan de professionalisering van het verpleegkundig beroep. Dit deed ze onder meer in de rol van adjunct-directeur van het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en verzorging (LEVV). Ook zat ze twee en een half jaar in de redactie van TvZ. Vanaf 2010 was ze manager Zorg & Innovatie bij de Nierstichting. Directeur Tom Oostrom blikt terug op een gepassioneerde collega.
Lidy Vlaskamp

‘Ruim 22 jaar geleden werden Lidy en ik collega’s bij het Landelijk Centrum Verpleging & Verzorging (LCVV). Een kleine organisatie onder leiding van Jan Bastiaanse en later Hanneke Hillmann, die zich inzette voor de professionalisering van verpleegkundigen en verzorgenden, in navolging van het advies van de commissie Werner. De unieke combinatie van verpleegkundige en jurist combineerde Lidy om een betere rechtspositie van verpleegkundigen en verzorgenden te realiseren. Later werd Lidy adjunct-directeur bij de rechtsopvolger LEVV. Lidy en ik bleven elkaar zien, ook toen wij beiden elders werkzaam waren. In 2010 werden we weer collega’s! Als manager Zorg & Innovatie en plaatsvervangend directeur heeft zij de ambities van de Nierstichting aangescherpt en veel bereikt voor nierpatiënten. We genoten van de hernieuwde samenwerking. Het verdriet van Lidy na het overlijden van haar dochter bij de MH17-crash was immens. Maar ze ging door en heeft de afgelopen anderhalf jaar nog veel voor ons betekend, totdat ze eind vorig jaar ziek werd. We zullen Lidy herinneren als een fantastische vrouw die, wars van politiek gedrag, recht op haar doel af ging. Met passie, gedrevenheid, scherpte en warmte. Ik ben trots dat ik haar heb ontmoet.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.