Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘De opbergriem is uitkomst nu we geen uniform hebben’

Fokje Bakkernes werkt als verzorgende ig in een verpleeghuis. Omdat ze niet al haar spulletjes kwijt kon in haar broekzakken, bedacht ze een handige oplossing: de opbergriem.
'De opbergriem is uitkomst nu we geen uniform hebben'
Foto: Fokje Bakkernes

Hoe kwam je op dit idee?

‘Het uniform is sinds een paar jaar afgeschaft bij ons. Ik merkte dat ik sindsdien vaak te weinig zakken had om mijn spulletjes in kwijt te kunnen. Werktelefoon, eigen telefoon, pen, opschrijfboekje, kauwgom, zakdoekje, sleutelbos, zaklampje voor tijdens de nachtdienst… Niet al mijn broeken hebben voldoende zakken hiervoor. Ik droeg vaak een buideltasje, maar die zat in de weg als ik aan het bed sta, omdat-ie op je buik zit. Tijdens mijn vakantie was ik hierover aan het nadenken, en kreeg ik het idee om deze riem te maken. Eenmaal thuis heb ik het meteen uitgeprobeerd, en het werkt!’

Wat is het precies?

‘Je gebruikt een oude broek met veel zakken, en maakt er een soort riem van, die je over je kleren omdoet. De kontzakken komen aan de voorkant, zodat je nog meer zakken hebt om je spulletjes in op te bergen.’

Hoe reageerden collega’s?

‘Heel leuk: “Wat heb je nou weer uitgevonden, wat crea bea!” zeiden ze. Sommigen wilden het ook zelf gaan maken. Nou ben ik altijd al creatief geweest, hoor. Ik maak graag 3d-kaarten en heb me nu op het haken gestort. Maar het is erg leuk als er door je creativiteit zoiets handigs voor je werk uit komt.’

Op Facebook wordt ook enthousiast gereageerd…

‘Ja, ik heb zoveel likes en enthousiaste reacties. Sommigen hebben het zelfs al zelf gemaakt. Daar was ik erg verbaasd over. Blijkbaar is er behoefte aan.’

Dus je gaat nu je handeltje beginnen?

‘Nee hoor, dat niet. Als een collega tegen me zegt: “Ik ben niet zo handig, wil je er eentje voor me maken?” en ze geeft me een oude broek, dan doe ik het graag. Maar het is niet dat ik dit in een uurtje heb gemaakt, zoals veel mensen denken. Ik ben er toch algauw een ochtend mee bezig. Want je moet de draadjes van kontzakken lostornen, en wanneer je ze op de voorkant naait, moet je oppassen dat ze niet de andere zakken dichtstikt. Maar uiteindelijk loont het de moeite zeker. Ik denk dat de opbergriem een uitkomst kan zijn voor verzorgenden bij wie het uniform is afgeschaft.’

 

Fokje maakte speciaal voor jou een handleiding van de opbergriem. Check hier hoe je ‘m zelf kunt maken.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.