Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inbakeren helpt bij huilbaby’s

UTRECHT - Het inbakeren van jonge huilbaby's kan helpen tegen het extreem huilen. Dat bleek donderdag uit onderzoek van bioloog Bregje van Sleuwen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Volgens Van Sleuwen is bij huilbaby’s de combinatie van regelmaat en inbakeren de beste. Ze weet overigens niet waardoor het inbakeren precies helpt tegen het huilen.

Regelmaat
Van Sleuwen benadrukt dat alleen huilbaby’s jonger dan zeven weken baat hebben bij inbakeren in combinatie met regelmaat. Baby’s tussen de acht en de dertien weken hebben juist meer aan regelmaat, voorspelbaarheid en minder prikkels.

Experimenteren
De onderzoekster waarschuwt ouders ervoor niet zelf te experimenteren met inbakeren. ‘Begin bij buitensporig huilen altijd met regelmaat. Als dat niet werkt, overleg dan met arts of deskundige.’ De bevindingen van Van Sleuwen worden op korte termijn opgenomen in de landelijke richtlijnen voor consultatiebureaus.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.