Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Infectiepreventieproject voor verpleegkundigen

Het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV) is gestart met een groot infectiepreventieproject voor verpleegkundigen.

 

Aanleiding hiervoor is het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) waaruit onlangs bleek dat OK-personeel te laks is met steriel werken.

Werkgroep Infectiepreventie

Ook onder verpleegkundigen speelt dit probleem, oordeelt het LEVV. Volgens het centrum houden veel verpleegkundigen zich niet strict aan de hygiënemaatregelen, waardoor ziekenhuisinfecties nog altijd vaak voorkomen. Als het aan het LEVV ligt, houden alle verpleegkundigen zich netjes aan de richtlijnen van de Werkgroep Infectiepreventie (WIP).

Dagelijkse praktijk

Daarom is het centrum nu begonnen met het omschrijven van de richtlijnen: ze worden meer naar de dagelijkse verpleegkundige praktijk toe geschreven. Ook krijgen verpleegkundigen uit de dertig deelnemende ziekenhuizen begeleiding in het daadwerkelijk werken volgens de richtlijnen.

VIP

Het project draagt de naam Verpleegkundige Interventies InfectiePreventie (VIP).

LEVV

Lees meer over ziekenhuisinfecties in het dossier MRSA

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.