Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Infuus thuis bespaart ziekenhuisbedden’

De inzet van infuuszorg valt zo aan te passen dat er een structurele, landelijke besparing mogelijk is van 1500 ziekenhuisbedden. Kosten zullen hierdoor lager uitpakken en wachtlijsten kunnen zo worden weggewerkt, aldus een aankondiging van een congres over infuustechnologie.

Dit en andere onderwerpen met betrekking tot infuuszorg zullen morgen worden besproken op het congres ‘Infuustechnologie voor Jong en Oud’.

Tachtig procent
Het persbericht van de Vereniging Infuus Technologie (VIT) met de aankondiging van het congres, benadrukt het belang van aandacht voor infuuszorg. Tachtig procent van de ziekenhuisbehandelingen zou volgens de VIT gepaard gaan met een infuusbehandeling. ‘Met optimale inzet van de bestaande technieken en opruiming van schotten in de zorg, zouden veel minder patiënten in het ziekenhuis hoeven te worden behandeld,’ aldus de VIT.

Andere thema’s
Naast het thema van optimale thuisbehandeling, zal het programma van het congres ingaan op vragen als ‘Moet het geneesmiddel aangepast worden of zijn er specifieke geneesmiddelen nodig voor kinderen en ouders?’, ‘Hoe denkt de overheid over infuusbeleid?’

Lokatie
Het congres wordt morgen gehouden in De Meervaart in Amsterdam. Meer informatie vindt u op de website van VIT.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.