Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inhoud TvZ nr 5

Waarom zijn sommige Verpleegkundige Adviesraden (VAR's) succesvol en hebben andere het moeilijk? En welke mogelijkheden hebben verpleegkundigen naast de VAR om invloed uit te oefenen?
TvZ5_2009

Dat is te lezen in het dossier van TvZ nr. 5. Daarin ook een artikel over casusleren: koppels van huisartsen en (wijk)verpleegkundigen leren via reflectie op casuïstiek een passend zorg- en behandelplan voor kwetsbare ouderen op te stellen.

Het lijkt nog steeds niet tot iedereen te zijn doorgedrongen dat seksuele betrekkingen met patiënten/cliënten taboe zijn. In de rubriek Tuchtrecht is te lezen waarom een sociaal psychiatrisch verpleegkundige die deze regel overtrad uit het BIG-register geschrapt werd.

De behoefte aan verpleegkundig specialisten zal binnen tien jaar oplopen tot 3.500-5.600. Een groot deel van hen kan terecht in de chronische zorg. Meer daarover in het artikel over het rapport Toekomstige behoefte verpleegkundig specialisten bij somatische aandoeningen. Een zoektocht in onontgonnen gebied.

In het interview blikt Inez Sales terug op haar tijd als bestuurder van een grote zorginstelling: ‘Het is goed om even afstand te nemen’.

 

Lees meer in het uitgebreide overzicht van TvZ nr 5, 2009

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.