Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie controleert zorginstellingen op mondzorg

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten wil extra aandacht voor mondzorg in verpleeg- en verzorgingshuizen. Dat schrijft zij in antwoord op Kamervragen.
398tandenborstel_nationalebeeldbank_houben

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat daarom in een korte serie extra bezoeken kijken of de instellingen zich aan de richtlijn houden.

 

Richtlijn

In haar antwoord schrijft de staatssecretaris dat verpleegkundigen en verzorgenden een verantwoordelijkheid hebben wat betreft goede mondzorg. Hiervoor kunnen zij gebruik maken van bestaande richtlijnen. Veldhuijzen van Zanten noemt de richtlijn ‘Mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in verpleeghuizen’ een bruikbaar instrument. Ze vindt dat de beroepsgroep een primaire verantwoordelijkheid heeft voor de naleving van de richtlijnen.

 

Goed poetsen

Van Zanten is van mening dat mondzorg een onderdeel moet zijn van de dagelijkse verzorging. ‘Goed poetsen draagt bij aan het voorkomen van gezondheidsproblemen’, schrijft de bewindsvrouw.

 

Bron: Ministerie van VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.