Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie gaat wijkverpleegkundige controleren

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat op een nieuwe manier toezicht houden op de kwaliteit van zorg thuis. Het vernieuwde toezicht is meer gericht op wijkverpleging, vooral bij complexe en intensieve verpleging en verzorging.
wijkverpleegkundige.jpg

In de zorg thuis is het afgelopen jaar veel veranderd, schrijft de Inspectie op haar website. Mensen blijven langer thuis wonen en krijgen daarom meer zorg thuis. ‘Het uitgangspunt van de vernieuwing van ons toezicht in dit project is dat vernieuwd toezicht meer gericht is op wijkverpleging, vooral bij complexe en intensieve verpleging en verzorging.’ 

Genoeg contact met mantelzorgers?

Het toezichtbezoek nieuwe stijl duurt twee dagen, licht de Inspectie op Skipr.nl toe. De inspectie voert gesprekken met de organisatiebesturen. Vervolgens gaat de Inspectie mee de wijk in met wijkverpleegkundigen en wordt met cliënten gesproken. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken of de cliënt, de familie en mantelzorgers goed betrokken zijn geweest bij keuzes met betrekking tot de zorg, en of er regelmatig wordt geëvalueerd of eerder gemaakte keuzes nog wel aansluiten bij de zorgvraag of verantwoord zijn.

Wanneer?

Het vernieuwde toezicht wordt vanaf half mei 2016 eerst door middel van pilots getest. Daarna gaat de Inspectie op de nieuwe manier toezicht houden. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.