Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie: Langzame verbetering verpleeghuizen

De verbetering van de kwaliteit van verpleeghuizen gaat te langzaam. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een rapport dat donderdag is gepresenteerd.

 

De Inspectie voor de Gezondheidszorg constateerde een aantal jaar geleden dat de zorg in het gros van de Nederlandse verpleeghuizen onder de maat was. Bewoners van 149 verpleeghuizen liepen extra grote risico’s op slechte zorg. De IGZ nam deze verpleeghuizen onder de loep en constateert dat er vaker verantwoorde zorg wordt geleverd, maar dat de verbeteringen te langzaam gaan.

Wensen van bewoners
Het blijkt voor de leiding van verpleeghuizen met name moeilijk om beter in te spelen op de wensen van bewoners: zijn ze tevreden over de zorg die ze krijgen? Zouden ze bijvoorbeeld vaker naar buiten willen of vaker in bad?
De inspectie constateert dat het personeel vaker en beter hulp biedt bij het eten en drinken door de patiënt. Ook is er meer toezicht op demente ouderen.

Prestaties

De prestaties van verpleeghuizen op het gebied van kwaliteit en klanttevredenheid worden vanaf half juni gepubliceerd op de internetsite kiesbeter.nl. Bewoners en familieleden kunnen dan achterhalen hoe goed of slecht hun verpleeghuis scoort.

 Lees meer over kwaliteitszorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.