Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Instellingen vieren Dag van de Verpleging 2012

Het thema van de Dag van de Verpleging is dit jaar ‘Van onderzoek naar praktijk: overbrug de kloof’. In allerlei ziekenhuizen en organisaties zijn lezingen en workshops georganiseerd rondom dit thema. Maar niet alleen dat, verpleegkundigen worden ook extra verwend met iets leuks of lekkers.
Instellingen vieren Dag van de Verpleging 2012

Week van de verpleging
Het Universitair Medisch Centrum in Utrecht (UMCU) vond één dag niet genoeg, heel de afgelopen week stond in het teken van de Dag van de Verpleging. Diverse deskundigen, zoals hoogleraar verplegingswetenschappen Marieke Schuurmans, gaven lezingen, workshops en discussies over verpleegkundige ontwikkelingen. Een aantal filmpjes en een van de lezingen kun je binnenkort bekijken op YouTube. Verpleegkundig Convent Lid, Ariane van Wamel was nauw betrokken bij de organisatie. Ze is erg enthousiast: ‘We hebben gewoon een mooi vak en het is belangrijk om deel te nemen aan de veranderingen op wetenschappelijk gebied. Er gebeurt nu veel, daarom wilden we er veel aandacht aan besteden, meer dan een dag’. De week wordt op de Dag van de Verpleging afgesloten met iets lekkers bij de koffie voor alle verpleegkundigen.

Complimenten
In verschillende ziekenhuizen, waaronder het UMCU en het St. Jans Gasthuis in Weert is het mogelijk om als patiënt via een kaartje of op de website een compliment te geven aan verpleegkundigen. Een greep uit de reacties:
‘Alle lof! Perfect gegeven zorg van de IC-verpleegkundigen. Ik neem mijn petje af voor alle IC-verpleegkundigen. Ga zo door!’
‘Ze hebben een luisterend oor als je je klote voelt, maar ook als je iets leuks wilt vertellen! Een special thank you for Janneke, zij is mijn superzuster nr. 1 :)’
‘Al die jaren staan de nurse practitioners dag en nacht voor me klaar. Ze steunen me, zijn altijd vriendelijk en streven samen met mij maar naar een ding: dat ik zo lang mogelijk kan blijven vliegen in deze wondere wereld. En het mooiste is dat ze me het gevoel geven dat ze daar net zo van genieten als ik zelf.’
‘Jullie doen het fantastisch, zijn heel praktijkgericht, meedenkend en gezellig!’

Voetmassages
Vanuit MST Enschede kwam bericht over voetmassages, theater en gratis soep. In het Erasmus MC kunnen verpleegkundigen maandag genieten van muziek en dans tijdens de lunch. Ook de politiek laat zich niet onbetuigd. Emile Roemer is morgen te gast bij zorginstelling Kalorama om zijn visie op de zorg te geven. De PvdA deelt rode ijsjes uit aan de medewerkers van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen.

Studenten en militairen
In Eindhoven wordt een militair noodhospitaal opgebouwd op de Markt door militairen van de Koninklijke Landmacht. Studenten en medewerkers van Fontys Hogeschool Verpleegkunde en de School voor de Zorgsector van ROC Eindhoven laten in en om dit noodhospitaal zien hoe ze samenwerken. Voor de kinderen is er een echte poppendokter aanwezig.

Feestje
Verpleegkundigen uit de twee Tilburgse ziekenhuizen, het TweeSteden ziekenhuis en het St. Elizabeth ziekenhuis kunnen vanavond naar een feestje. Onder het genot van een diner is er ook ruimte voor humor. Cabaretière Karin Bruers zorgt voor de vrolijke noot.

Verpleegkunde prijs
In het VUmc wordt de Dag van de Verpleging aanstaande dinsdag gevierd. Er is een symposium en de jaarlijkse verpleegkunde prijs wordt uitgereikt.

Door: Redactie Nursing, Arjanne Aleman 

3 REACTIES

  1. Directie van ‘mijn’ niet nader te noemen ziekenhuis: geef blijmoedig of geef niet. Verneder me ajb niet met een vaag hebbedingetje waarvan ik me afvraag waar het voor dient (echt he). Honoreer liever dat ik in de avond/nacht een boterhammetje van het huis consumeer.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.