Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Interactieve film over belevingswereld Alzheimerpatiënt

Een interactieve internetfilm, de Alzheimer Experience, laat de kijker sinds gisteren zien hoe het is om de ziekte van Alzheimer te hebben.

Regisseur Paula van der Oest maakte de film die een inkijk geeft in de belevingswereld van dementerenden en hun omgeving: 22 scènes uit het dagelijks leven van de patiënten zijn vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Per scene wordt uitleg gegeven over de ziekte.

Verpleegkundigen en verzorgenden
Het doel is de kloof van kennis en begrip tussen de ‘gezonde’ buitenwereld en de belevingswereld van Alzheimerpatiënten  te helpen overbruggen. De interactieve film is bedoeld voor de miljoen mensen in Nederland die dagelijks te maken hebben met Alzheimer. Als familielid, mantelzorger, verzorgende of verpleegkundige. Het aantal patiënten met Alzheimer zal de komende tijd in Nederland verdubbelen.

Alzheimer Nederland
Het initiatief is voor de Alzheimer Experience is ontstaan bij zorgondernemer en ervaringsdeskundige Marco Ouwehand en wetenschapper Anne-Mei The. Samen met Alzheimer Nederland is de inhoud gerealiseerd. Het verhaal in de film is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek door het Trimbos Instituut naar de belevingen van patiënten.

Door: redactie Nursing

De film is te bekijken via www.alzheimerexperience.nl en via de site van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl

1 REACTIE

  1. Wat een prachtige film en zo duidelijk dat je als niet kenner van deze ziekte er toch goed mee om kan leren gaan. De ziekte op zich is al rot genoeg en op deze manier krijg je ook veel steun. Mij complimenten voor de makers. Heel hartelijk dank voor deze bijdrage Henny

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.