Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Website lokt hbo-v studenten naar ouderenzorg

De nieuwe, interactieve website ‘Daar zit meer achter’ laat hbo-v studenten levensechte uitdagende situaties in de ouderenzorg ervaren. Op die manier moet hun interesse worden gewekt voor een toekomstige baan in de ouderenzorg.
Website lokt hbo-v studenten naar ouderenzorg

De website is onderdeel van de imagocampagne voor de ouderenzorg die beroepsvereniging V&VN en brancheorganisatie in de ouderenzorg Actiz eind vorig jaar aankondigden.

‘Daar zit meer achter’ wil een realistisch beeld neerzetten van de rol van de hbo-verpleegkundige in de ouderenzorg bij hbo-v studenten en door- en zij-instromers,’ aldus het persbericht van V&VN en Actiz. ‘Hiermee levert de campagne tevens een bijdrage aan één van de speerpunten in het recent gepresenteerde plan van aanpak kwaliteit verpleeghuizen door VWS, dat personeel van een hoger deskundigheidsniveau wenst. Tegelijk willen V&VN en ActiZ in afstemming met Hogescholen een sterk beroep doen op werkgevers in de zorg om voldoende en aantrekkelijke stageplaatsen te creëren.’

‘De patiënten zijn ouder dan hun opa en oma’

Eind oktober legde V&VN-directeur Helma Zijlstra al eens aan Nursing uit waarom de imagocampagne zo hard nodig is. Lees het interview>>>

Op daarzitmeerachter.nl staan drie interactieve films klaar die een goed beeld geven van complexe situaties in de ouderenzorg. Studenten worden uitgedaagd om snel de situatie in te schatten en de juiste beslissingen te nemen. Ondertussen tikt de tijd af naar nul. De verhalen komen direct uit de praktijk en zijn levensecht in beeld gebracht. Ook zijn er zeven praktijk- en inhoudsdeskundigen die in de vorm van een blog wekelijks een inkijkje geven in de praktijk. Een groep andere verpleegkundigen staat klaar om praktijkverhalen persoonlijk op de scholen te vertellen.

Benieuwd? Ga naar Daarzitmeerachter.nl

‘Door mijn colleges hebben stagiairs minder vooroordelen’
Wijkverpleegkundige Marjolein Theunissen (30) staat aan het bed, maar ook voor de klas! Lees het interview met Marjolein

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. zojuist de 3 cases gemaakt en ruim binnen de tijd klaar. Hier hoef je echt geen HBO verpleegkundige voor te zijn. Ikzelf ben MBO vpk, De eerlijkheid gebied mij wel om te zeggen dat ik werkzaam ben in de ouderezorg en al bij 30 jaar ervaring heb.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.