Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Internet geen leidende rol bij huisartsbezoek

In de beslissing om wel of niet naar de huisarts te gaan, speelt internet geen grote rol. Toch besluit nog een op de tien mensen op basis van de gevonden informatie niet naar de (huis)arts te gaan en het zelf op te lossen.
nursecomputer_sxchu_hoboton

Dat blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL in Huisarts & Wetenschap.

 

Ruim 90 procent gebruikt internet omdat dit de snelste manier is om aan informatie te komen, meer dan 80  procent vanwege de beschikbaarheid van actuele informatie. Als voorbereiding op een bezoek aan een arts wordt internet minder gebruikt. Mensen zoeken vooral naar omschrijvingen (83 procent), behandelingen (77 procent) en oorzaken (76 procent) van klachten, ziekten en aandoeningen. Op basis van de gevonden informatie besluit 17 procent naar de (huis)arts te gaan en 11 procent dit juist niet te doen. Vanwege informatie op internet besluit 4 procent het advies van de (huis)arts niet op te volgen en 2 procent een andere arts te bezoeken voor een second opinion. Bijna een derde past zijn leefstijl aan op basis van informatie op internet, een kwart gebruikt daardoor vitamines, mineralen of kruiden.

 

Bron: Nivel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.