Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Interpol waarschuwt voor nieuwe zelfmoordmethode

De internationale politieorganisatie Interpol waarschuwt voor een nieuwe zelfmoordmethode waarbij een chemisch gas wordt gebruikt. Het gas levert ook gevaar op voor de hulpverlener.
Interpol waarschuwt voor nieuwe zelfmoordmethode

Dit meldt het Algemeen Dagblad.
 
De waarschuwing is ook bekend bij Albert van Eldik, voorzitter van V&VN Ambulancezorg. ‘Ambulancemedewerkers worden wel gewaarschuwd voor het gebruik van chemische gassen. Maar het komt in Nederland niet veel voor.’

Waarschuwingsbriefje
In Gulpen in Zuid-Limburg vulde een chemicus zijn auto met het gas en stierf, meldt het AD. Hij had wel een waarschuwingsbriefje op de autoruit gedaan waarin stond dat de auto vol dodelijk gas zat.

Eigen veiligheid voorop
‘Het belangrijkste advies aan hulpverleners, is dat de eigen veiligheid voor alles gaat’, zegt Van Eldik. ‘Daarom kunnen zij het beste wachten op de brandweer, zodat die kunnen zorgen voor een veilige situatie.’

Alert bij huishoudchemicalën
In België waarschuwt het Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid van Binnenlandse Zaken (KCCE) hulpverleners voor slachtoffers in kleine ruimten waar ook verpakkingen van huishoudchemicaliën te zien zijn en een pot of emmer waarin de producten gemengd worden. Als herkenningspunten noemt het KCCE  ook de geur van rotte eieren, een amandelgeur of een andere onaangename geur in de omgeving en kieren, verluchtingsgaten en openingen die met tape zijn afgedekt.

Zij melden eveneens dat in Japan al ongeveer 500 dergelijke incidenten gemeld zijn, in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk een tiental.

KCCE / Algemeen Dagblad
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.