Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Investeerders storten zich op ziekenhuizen

Investeerders maken zich op voor overnames of financiering van Nederlandse ziekenhuizen. Ze verwachten dat in deze sector veel geld te verdienen valt.

Het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam lijkt als eerste in handen te vallen van commerciële partijen.

Onderhandelingen
Bestuursvoorzitter J. Kiemel onderhandelt met drie partijen die een gezamenlijk bod hebben uitgebracht: het Ziekenhuis Consortium van voormalig interim-directeur P. Sturkenboom, een bank en een investeerder. Deze partijen willen meer ziekenhuizen overnemen. In Nederland kijken meer partijen naar ziekenhuizen. “Iedereen wacht op het juiste instapmoment”, zegt P. de Jong directeur van investeerder 3i tegen Michiel Couzy voor de GPD. “Dat moment komt snel dichterbij.”

Investering
Ziekenhuizen zijn een interessante investering vanwege de vergrijzing van de bevolking. Hierdoor zal het aantal behandelingen toenemen. Op dit moment mogen ziekenhuizen geen winstoogmerk hebben en is uitkering van dividend niet mogelijk. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft laten doorschemeren dat dit vanaf 2012 wel mogelijk is.

1 REACTIE

  1. HET IS EEN GROF SCHANDAAL dat er dikke winst gemaakt wordt met iets wat voor het hele volk van levensbelang is zoals ziekenhuizen, en m.n. het hele zorgstelsel, terwijl de premies de pan uitrijzen en veel mensen elke maand opnieuw moeten kiezen: zal ik vandaag eten kopen of zal ik met datgeld mijn premie betalen. Allemaal om een paar rijken nog rijker te maken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.