Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Italiaanse verpleegkundige verdacht van moorden

Een verpleegkundige uit Italië wordt beschuldigd van de moord op 13 patiënten, zo meldt de Italiaanse politie. Ze zou haar patiënten geïnjecteerd hebben met kaliumchloride en hoge doses heparine. De vrouw is inmiddels gearresteerd.
AM_20120919_13279.jpg

De verpleegkundige werkte op de afdeling intensive care en een anesthesiologieafdeling, van een ziekenhuis in Piombino, aan de Toscaanse kust. Ze zou de moorden in 2014 en 2015 hebben gepleegd. Volgens de Italiaanse media leed de 56-jarige vrouw aan depressies en gebruikte ze alcohol en drugs.

Sterftepercentage
In het bloed van de patiënten werd een tienvoud aan de therapeutisch toegestane dosis gevonden. De patiënten overleden aan bloedingen. De patiënten waren mannen en vrouwen tussen de 61 en 88 jaar oud. In veel gevallen hadden ze aandoeningen waarvoor toediening van heparine niet voorgeschreven was. De politie werd gealarmeerd toen bleek dat op de afdeling waar de verpleegkundige werkte het sterftepercentage sterk steeg.

Selfies
Onlangs nog werd een 44-jarige Italiaanse verpleegkundige van het ziekenhuis Umberto I in Lugo di Romagna, beschuldigd van moord. Ze maakte selfies met dode patiënten. 

Vijf verpleegkundigen van een ziekenhuis in de Duitse stad Aken zijn veroordeeld omdat ze selfies maakten met patiënten. Lees meer>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.