Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IZZ

Hart voor de zorg

Toen Yasmine tien jaar oud was, wist ze al dat ze later ‘zuster’ wilde worden. “Als klein meisje oefende ik met een priknaald op mijn pop en legde snelverbanden aan”, zegt ze. Nu is Yasmine 25, verpleegkundige en werkt ze echt in de zorg. Ook de zorg voor haar zelf vindt ze belangrijk. Daarom is ze verzekerd bij IZZ, de zorgverzekeraar voor zorgmedewerkers. “Ik vind IZZ een logische keuze als je in de zorg werkt.”

Yasmine is inmiddels vier jaar verzekerd bij IZZ. “Toen ik met mijn baan begon, hoorde ik dat ik via mijn werkgever een collectieve zorgverzekering bij IZZ kon afsluiten. Ik heb toen meerdere aanbiedingen met elkaar vergeleken. Naast het verschil in premie – het ziekenhuis betaalt mee – zag ik dat de pakketten van IZZ beter zijn toegesneden op het werken in de zorg. Dit komt doordat het bestuur van IZZ uit zowel werkgevers als werknemers uit de zorgsector bestaat. Zij weten wat er in de branche speelt en waar wij behoefte aan hebben. Hier past IZZ haar pakketten op aan.” De zorgverzekeraar is al meer dan 30 jaar sterk verbonden met de zorgsector. Wie voor een ander zorgt, verdient zelf de best mogelijke zorg, is de overtuiging van IZZ.

Deskundig advies
Niet alleen als zorgmedewerkers zelf zorg nodig hebben, staat IZZ voor hen klaar. De zorgverzekeraar geeft haar verzekerden ook deskundig advies. Met zorgbemiddeling bijvoorbeeld, waarbij IZZ onderzoekt waar iemand het snelst wordt geholpen. En op de website gezondizz.nl vinden zorgmedewerkers gezondheidsinformatie, zelftests en advies op maat van specialisten. Yasmine: “Je kunt GezondIZZ ook bellen. 24 uur per dag. Je krijgt dan direct deskundig advies. Deze zomer heb ik ’s avonds eens gebeld toen mijn zoontje na een insectenbeet een sterke allergische reactie kreeg. Ik kreeg een goed advies en was meteen gerustgesteld.”

Meer dan zorg
IZZ heeft grote bewondering voor alle zorgmedewerkers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor anderen. Omdat deze mensen het verdienen om eens in het zonnetje te staan, organiseert IZZ elk jaar de Mooi Mens Verkiezing. Hierin wordt gezocht naar de meest bijzondere zorgmedewerkers die net een stapje meer zetten voor anderen. Verder komt IZZ met de service Bijzonder fit regelmatig met interessante acties en kortingen op het gebied van wellness, lifestyle en ontspanning. “Al deze extra’s hebben misschien niet direct met de zorgverzekering te maken”, vertelt Yasmine. “Ze geven me wel het gevoel dat IZZ mij en mijn werk belangrijk vindt. Net als ikzelf heeft IZZ hart voor de zorg.

Benieuwd wat IZZ voor u kan beteken? Kijk dan op izz.

1 REACTIE

  1. goedenavond, ik heb eigenlijk een vraag. Ik werk in de (huishouding) zorg bij mensen met een verstandelijke beperking. Kunnen mensen die geen verpleegkundige zijn maar in de huishouding werken in deze tak van zorg zich ook bij IZZ verzekeren.
    Gaarne van u een positief bericht retour.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.