Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Joke Leenders ontvangt Ereprijs

NIEUWEGEIN - Psychiatrisch verpleegkundige Joke Zwanikken-Leenders krijgt de vijftiende Ereprijs van het Fonds Psychische Gezondheid. Zij ontvangt deze prijs voor haar grote inzet voor de Verwenzorg in Nederland.  Prof. dr. Paul Schnabel, voorzitter van het Fonds, reikt de prijs uit tijdens de Publieksdag op donderdag 18 mei aanstaande in het Nieuweg Business Center in Nieuwegein.

Joke Zwanikken-Leenders werkt bij de Reinier van Arkelgroep in Den Bosch.
De laatste jaren is zij actief pleitbezorgster van Verwenzorg. De gedachte
daarachter is dat chronisch psychiatrische patiënten er net als niet-patiënten
ook van houden af en toe verwend te worden met lekker eten, mooie kleren, een
uitje en muziek. Maar in de huidige gezondheidszorg is geen geld en geen tijd
voor extra’s.  Onder het motto:
Verwenzorg, gewoon doen! organiseert mevrouw Zwanikken-Leenders high tea’s voor patiënten in een kasteeltuin, zorgt voor kerstpakketten voor patiënten en regelt bussen en kaarten voor klassiek concertbezoek.

Verwenzorgdag
Verwenzorg is inmiddels landelijk een begrip in de chronische psychiatrie en in verpleeg- en verzorgingshuizen. Er is sinds kort een landelijke Verwenzorgdag. Joke Zwanikken- Leenders zet zich in om het idee Verwenzorg uit te dragen en geld in te zamelen voor de activiteiten.

Inzet
Het Fonds Psychische Gezondheid (voorheen Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid) kent om de twee jaar de Ereprijs toe aan iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor psychische gezondheid en psychiatrische patiënten in Nederland. De prijs bestaat uit een erepenning, een oorkonde en een geldbedrag van 5000 euro.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.