Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolande Sap nieuwe voorzitter NPHF

Jolande Sap is de nieuwe voorzitter van de NPHF Federatie voor gezondheid. De voormalig fractievoorzitter van GroenLinks heeft het voorzitterschap overgenomen van oud-minister en -staatssecretaris Willem Vermeend.
Jolande Sap nieuwe voorzitter NPHF

De NPHF Federatie voor gezondheid vertegenwoordigt 40 organisaties die gezondheid als uitgangspunt nemen voor hun activiteiten. Daaronder onder meer V&VN en instituten als NIVEL en ZonMw.

‘Dweilen met de kraan open’

Jolande Sap vindt het belangrijk dat organisaties in de sector samenwerken om een omslag te bereiken.  ‘Mijn passie is om bij te dragen aan een duurzame en gezonde samenleving. Gezondheid is niet alleen een kwestie van leefstijl. Kijk bijvoorbeeld naar ons voedsel en onze leefomgeving: daarin zitten nog veel ongezonde stoffen die mensen ziek maken. Zolang dat zo blijft is gezondheidszorg voor een deel dweilen met de kraan open’, aldus Sap.

Ze vervolgt: ‘Het is belangrijk. Bevorderen van gezondheid zou een vanzelfsprekend uitgangspunt voor overheid en bedrijfsleven moeten zijn. Ik vind het een mooie uitdaging om daar samen met de NPHF Federatie voor gezondheid aan te werken.’

Afscheid Vermeend

Willem Vermeend neemt officieel afscheid als voorzitter op de NPHF-lezing 2013. In zijn lezing onder de titel De nieuwe wereld van de gezondheidszorg geeft hij zijn visie op de veranderende relatie tussen samenleving, economie, gezondheid en gezondheidszorg. U kunt nog reserveren voor de lezing op woensdagmiddag 20 november a.s. in De Balie te Amsterdam: via Wilma Meerwijk: (030) 2729851 of per mail: w.meerwijk@nphf.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.