Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Joost Keers lector ‘Zelfmanagement somatische patiënten’

Hoofd Wetenschapelijk Instituut Martini Instituut Joost Keers is onlangs officieel geïnstalleerd als lector Zelfmanagement van somatische patiënten in ziekenhuizen.
Joost Keers lector 'Zelfmanagement somatische patiënten'
Foto: Martini Ziekenhuis

Het lectoraat komt voort uit de samenwerkingsovereenkomst tussen Hanzehogeschool Groningen en Martini Ziekenhuis en is verbonden aan Hanzehogeschool Centre of Expertise Healthy Ageing. Keers (1974) is sinds 2011 hoofd van het Instituut en daarnaast vanaf 2015 lector bij de Hanzehogeschool Groningen. In beide functies houdt hij zich bezig met toegepast wetenschappelijk onderzoek. Joost promoveerde in 2004 aan de Faculteit Medische Wetenschappen van de RUG op onderzoek naar diabetesrevalidatie en zelfmanagement.

Zelfmanagement door somatische patiënten tijdens en na een ziekenhuisopname draagt sterk bij aan het succes van hun behandeling, en dus ook aan de kwaliteit en (kosten)efficiëntie van de ziekenhuiszorg. Er is echter een dubbele lacune: de patiënt mist de juiste kennis en instrumenten om zelf beslissingen te nemen, de behandelaar mist de juiste instrumenten om de patiënt hierin te coachen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.