Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet: bevries salaris verzorgenden

Donderdag maakte het kabinet bekend dat er volgend jaar 4 miljard euro extra moet worden bezuinigd. Onderdeel daarvan is het bevriezen van de salarissen van verzorgenden en verpleegkundigen.
Geld

Dat betekent dus geen loonsverhoging. Door de maatregel kan er bij cao-onderhandelingen niet langer onderhandeld worden over salarisverhoging. Vakbond NU’91 is fel tegen de plannen. Op Radio 1 noemt voorzitter Monique Kempff de plannen absurd: ‘Het kabinet gaat helemaal niet over cao’s. Dat is een zaak van werknemers en werkgevers. Wij willen niet meewerken. De salarissen in de zorg zijn al laag. Bovendien, als je nieuwe mensen wilt aantrekken in de zorg gaat dat met een nog lager salaris niet lukken.’      

 

Bevriezen salaris  

In november kondigde het kabinet al bevriezing aan voor de salarissen in de zorg. Deze zogenaamde ‘nullijn’ zou per 2016 ingaan, maar dit gaat het kabinet nu vervroegen naar 2014. Door de economische crisis heeft de overheid de lonen van ambtenaren al sinds 2010 bevroren. De zorgsector bleef tot nu toe buiten schot. Volgens het nieuwe regeerakkoord is ‘het nu dus redelijk om ook van hen een bijdrage te vragen’. Daarom wil de overheid vanaf 2016 ook in de zorg de lonen bevriezen.      

 

Bron: NOS, Nursing

 

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie hieronder achter!

 

Stem mee op de nieuwe poll: wat ga jij doen nu je loon misschien bevroren wordt? 

 

Lees ook: 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.