Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet wil kwaliteit van zorg verbeteren

De kwaliteit van de zorg moet over vier jaar aantoonbaar verbeterd zijn. Dat is het doel dat het huidige kabinet nastreeft.

Het is een van de opdrachten die het kabinet zichzelf stelt in het Beleidsprogramma, dat donderdag 14 juni is gepresenteerd.

Minder fouten
Om dit te bereiken wil het kabinet het aantal vermijdbare fouten in ziekenhuizen met de helft verlagen, zoals minister Klink van Volksgezondheid al eerder bekendmaakte. Daarnaast moeten in 2011 de rechten en plichten van patiënten en cliënten wettelijk zijn vastgelegd, en moet de informatie hierover voor iedereen toegankelijk zijn. Ook moeten burgers over vier jaar meer inzicht hebben in de kwaliteit van zorginstellingen via de website KiesBeter.

Krappe arbeidsmarkt
De werving en het behoud van medewerkers in de zorg is een ander belangrijk thema voor het kabinet. Het kabinet geeft ‘de hoogste prioriteit’ aan imagoverbetering, verlaging van administratieve lasten en het stimuleren van technische innovaties. Ook het verbeteren en versterken van palliatieve zorg en betere hulp en opvang voor tienermoeders staan hoog op de agenda.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.