Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Keurmerk voor zelfstandige thuiszorgverpleegkundigen

Zelfstandige verpleegkundigen in de thuiszorg kunnen in aanmerking komen voor een keurmerk van Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN).

 

Om in aanmerking te komen moet een verpleegkundige beschikken over de benodigde bevoegdheden, diploma’s en ervaring en zich actief bijscholen. Bovendien moet de bedrijfsvoering voldoen aan een aantal criteria, zoals verzekeringen en registratie. Een onafhankelijk certificatie-instituut doet de toetsing.

Bemiddelingsbureaus
Aanleiding voor het keurmerk is dat het aantal zelfstandig gevestigde zorgverleners groeit. Cliënten en bemiddelingsbureaus zijn op deze manier zeker van de kwaliteit van de zelfstandige.

ZOZ
Het Keurmerk voor Zelstandig Ondernemende Zorgverleners (Keurmerk ZOZ) is nu nog in ontwikkeling. Daarbij zijn het ministerie van VWS, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, Zorgverzekeraars Nederland, beroepsverenigingen Sting en V&VN en cliëntenorganisatie LOC-LPR betrokken. De bedoeling is dat dit jaar al twintig zelfstandige zorgverleners het certificaat behalen. 

Door: redactie Nursing
VM-online

Lees ook:

 

1 REACTIE

  1. Ik werk als freelancer in de thuiszorg als verzorgende C met deelkwalificatie 304. Nu bereikte mij het bericht dat ik me op moest laten nemen in een register van een keurmerkinstituut, wil ik nog voleedig voor iedere zorg inzetbaar zijn vanaf 1 januari 2009. Onduidelijk is nog wat dit precies inhoudt en wat het gaat kosten, tevens vraag ik me af of ik wel als niet verpleegkundige hierbij aan kan sluiten. Wilt U zo vriendelijk zijn mij ALLE informatie (PGB en AWBZ) omtrend deze veranderingen in de zorgverlening door te geven, zodat ik weet hoe te handelen voor de nabije toekomst. Tot nu toe krijg ik tegenstrijdige berichten binnen.
    Met vriendelijke groeten;
    Wilma Voets

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.