Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keurmerk voor zorg van de wijkzuster

Het eerste ‘Kruiswerk Keurmerk’ is uitgereikt aan de Brabantse zorgaanbieder Surplus. Het keurmerk is het resultaat van een burgerinitiatief: ‘De Kruisvereniging’, die strijdt voor de terugkeer van de wijkzuster.

‘Kruiswerk Keurmerk’ is ontwikkeld op initiatief van De Kruisvereniging. Deze regionale samenwerking tussen de oude kruisverenigingen behartigt in West-Brabant de belangen van zo’n 100.000 cliënten. De vereniging zet zich in voor terugkeer van de wijkzuster.

 

Wijkzuster

Volgens voorzitter Henk van Tilborg van De Kruisvereniging krijgen organisaties het keurmerk toegekend als zij ‘Hun wijkzuster zó inzetten dat cliënten daadwerkelijk vraaggestuurde zorg krijgen. Het geeft cliënten zekerheid over de kwaliteit van dienstverlening, maakt hun keuze voor de juiste thuiszorgaanbieder makkelijker en zorgt dat zij zelf de regie kunnen voeren over de door hen gewenste zorg.’

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.