Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keuzevrijheid in medicatie goed voor therapietrouw

Keuzevrijheid in medicatie speelt een belangrijke rol in het bevorderen van therapietrouw. Patiënten die inspraak hadden in de keuze voor hun medicatie zijn tweemaal therapietrouwer dan patiënten die dit niet hadden.
198_medicijnen

Dit stelt Nadine van Dongen, managing director van Patient Intelligence Panel (PIP Health). Therapieontrouw kost de samenleving jaarlijks 2,4 miljard euro, blijkt uit onderzoek van Booz & Company. Vanwege de omvang van het probleem is het volgens Van Dongen noodzakelijk dat keuzevrijheid vanzelfsprekend wordt bij het verstrekken van medicatie.

 

Langdurige medicatie

Van Dongen deed onderzoek onder ouders van kinderen met een groeistoornis. Daaruit bleek dat het bij behandelingen voor kinderen belangrijk is dat ouders, samen met de kinderen, inspraak hebben in de keuze voor de medicatie. Kinderen die lijden aan ziektes waarbij langdurige medicatie is vereist, blijken therapietrouwer wanneer zij en hun ouders zelf mogen kiezen welk middel ze gebruiken.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.