Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Kijktip: Nieuwsuur over 10.000 wachtende cliënten

'10.000 ouderen wachten op plek in zorginstelling'
Kijktip: Nieuwsuur over 10.000 wachtende cliënten

Bekijk hier de uitzending van Nieuwsuur.

3 REACTIES

  1. De tijd 50 jaar terug zetten kan niet in een paar jaar. Dit kun je als verzorgende en verpleegkundige niet als menswaardig meer zien. Je wordt pas op genomen als je bijna dood bent en verder zoek je het zelf maar uit. Dit is geen participatie maatschappij. Moeten de levenseinde klinieken hier door groter worden.
    Zorginstellingen vullen met vluchtelingen.
    Dit hebben de oudere die de maatschappij hebben opgebouwd niet verdient. Bestuurders hebben hier ook hun baan aan te danken.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik heb de uitzending met veel verbazing en irritatie zitten kijken. Vooral het feit dat er meer dan 10.000 mensen als ‘wenswachtend’ worden gelabeld vind ik echt bizar. Helemaal wanneer er gezegd wordt dat je je officieel niet voor meer dan 1 verpleeghuis in mag schrijven. Dan ben je toch helemaal niet wens-wachtend? Maak het mogelijk om bij meerdere verpleeghuizen in te schrijven! Dan lossen de wachtlijsten sneller op en kunnen de mensen die de zorg nodig hebben (en dus niet ‘wens’ wachtend zijn!!!) direct doorstromen naar het hoognodige plekje in het verpleeghuis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.