Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kind met diabetes krijgt leerzame game

Kinderen met diabetes kunnen binnenkort al gamend leren om met hun ziekte om te gaan. Zodra ze hun pc opstarten, krijgen zij tips voor de dag en is er een diabetes-spel te spelen.

 

De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie is bezig met het ontwikkelen van dit computersysteem, dat kinderen met diabetes meer regie moet geven over hun leven. Het spel moet begin volgend jaar op de markt zijn.

Dagelijkse vaardigheden

Het spel helpt de kinderen bij het leren nemen van beslissingen, het ontwikkelen van vaardigheden en het monitoren van de dagelijkse conditie. Hierbij krijgen ze hulp van een 3D-avatar (simulatie-popje, red.) die hen in het proces begeleidt. Het systeem bouwt voort op eerder ontwikkelde ‘voorlichting op maat’ programma’s, die inmiddels via diverse ziekenhuizen beschikbaar zijn voor zeventig verschillende aandoeningen.

Betere zorg

Door kinderen nauw bij hun eigen behandeling te betrekken en methoden toe te passen die aansluiten bij hun eigen leefwereld, kan de diabeteszorg verbeteren, zo is het idee achter het computerprogramma. Het ministerie van VWS heeft 300.000 euro ter bechikking gesteld voor de uitvoering van het project.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.