Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdiabetesteam lanceert dvd

EMMELOORD/LELYSTAD - Het kinderdiabetesteam van de IJsselmeerziekenhuizen heeft afgelopen vrijdag een dvd over kinderdiabetes gepresenteerd.
Kinderdiabetesteam lanceert dvd

De dvd is afgestemd op de leefwereld van kinderen en jongeren met diabetes mellitus. Diabetesverpleegkundigen en kinderen met diabetes hebben de dvd gezamelijk ontwikkeld.

De kinderdiabetesverpleegkundigen van de IJsselmeerziekenhuizen weten door hun jarenlange ervaring met kinderen met diabetes, wat deze doelgroep wil en moet weten. Om deze kennis over te dragen aan de patiëntengroep, hebben ze een dvd ontwikkeld voor kinderen en jongeren met diabetes. De dvd is afgestemd op de informatiebehoefte van kinderen.

Snoepen
Vragen die de dvd beantwoord zijn: mag ik snoepen als een kind uit m’n klas trakteert? Welke sport kan ik doen? Doet prikken pijn? Wat moet ik aan m’n juf vertellen? Vragen waar kinderen en jongeren met diabetes mee te maken krijgen.

Ervaringsverhalen
De dvd is zo ingedeeld dat kinderen kunnen per deelonderwerp informatie en instructies kunnen vinden. Daarnaast bevat de dvd ervaringsverhalen. Op dit moment is de dvd nog bedoeld voor kinderen en jongeren met diabetes die onder behandeling zijn in de IJsselmeerziekenhuizen. Afhankelijk van de behoefte, kan de dvd ook breder worden verspreid.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.