Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen met ouderen op schoolreis

Dinsdag is op een Arnhemse basisschool de Binnenstad de eerste prijs uitgereikt in de wedstrijd 'Jongeren portretteren ouderen'. De prijs: een schoolreis naar keuze met ouderen.
portret

Dat meldt Nationaal Ouderenfonds, die de wedstrijd samen met  OP STAP MET OMA.NL en de Riki Stichting organiseerde. De winnaar is de 12-jarige Djaz Brust, die een portret van mevrouw Francoize maakte (zie foto). Volgens de jury maakte hij een opvallend mooie compositie, waaruit een goed gevoel blijkt voor detail, materiaal- en kleurgebruik. ‘We zien een mooie, lieve, kleurrijke oudere dame die met aandacht en zorg is vastgelegd door een jongere.’

 

Eenzaamheid

De wedstrijd werd gehouden tijdens de Week tegen Eenzaamheid. De portretten werden gemaakt in verzorgingshuizen, of juist bij de kinderen op school. Tussen de 4.500 en 6.000 kinderen uit 265 klassen deden hieraan mee. Andere scholen die hoog eindigden kregen een geldbedrag om met de ouderen een leuke spelletjesactiviteit te organiseren.  

 

Klik hier om de andere portretten te zien 

 

Bron: Nationaal Ouderenfonds

Foto: Opstapmetoma.nl

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.