Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kliekjes spaghetti tegen kanker

Het opwarmen van restjes spaghetti bolognese, met wat extra olie, helpt tegen kanker. Het versterkt de werking van het anti-oxidant lycopeen in de verwerkte tomaten.
Kliekjes spaghetti tegen kanker

Lycopeen is een krachtige anti-oxidant. Het is al bewezen dat het kanker kan voorkomen en ook hartziekten en diabetes tegengaat.

Puree
Uit eerdere studies bleek al dat het verwerken van tomaten in puree of saus het effect van lycopeen versterkt. Nu hebben onderzoekers een manier ontdekt om het effect te vergroten. Gewoon door – zoals zovele doen – de kliekjes spaghetti bolognese de volgende dag op te warmen.

Moleculen buigen
Bij rauwe tomaten hebben lycopeenmoleculen een rechte vorm. In het menselijk lichaam heeft lycopeen een gebogen vorm. Dus probeerden onderzoekers de moleculen in de tomaten te buigen. Dat lukt door ze meerdere keren op te warmen in combinatie met wat extra olie. Voeg daarnaast nog een uitje, champignons, kalfsgehakt en knoflook toe, en – voilá – klaar is de spaghetti bolognese. Niet vergeten wat te laten staan om morgen weer op te warmen.

Door: redactie Nursing
Het Laatste Nieuws

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.