Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Koningssoesjes voor bewoners verzorgingshuizen

In de week voor de troonswisseling worden alle bewoners van verzorgingshuizen in Nederland getrakteerd op soesjes.
Koningssoesjes voor bewoners verzorgingshuizen

Dat heeft het Nationaal Comité Inhuldiging laten weten. Ook een groot deel van de voedselbanken krijgt de lekkernijen om uit te delen. In totaal gaat het om 500.000 zogenoemde koningssoesjes. De verzorgingshuizen hebben 18 april een brief gerkegen met alle informatie over de levering van de koningssoesjes. 

Oranje strik
De actie wordt gecoördineerd door Omroep Max. Albert Heijn en Deli XL zorgen voor de verspreiding. ’30 april is niet alleen een feest voor jonge mensen, maar zeker ook voor de ouderen in Nederland’, aldus Joop van den Ende, namens het Nationaal Comité Inhuldiging. ‘Met deze feestelijke oranjetraktatie komen de bewoners vast en zeker in de stemming voor de feestelijkheden. Het is heel belangrijk dat ouderen en de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank extra in het zonnetje worden gezet.’ Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft besloten het initiatief te belonen met de oranje strik.

Gaat jouw zorginstelling iets bijzonders doen in de aanloop naar Koninginnedag? Laat je reactie hieronder achter!

1 REACTIE

  1. Laurens De Oudelandse Hof, een woonzorgorganisatie in Berkel en Rodenrijs haakt voor de koning !
    Na een spontane oproep van 1 van onze receptionistes, klommen vrijwilligers en medewerkers in hun haakpen ! En haakten met elkaar 220 oranje kroontjes voor de bewoners van de Oudelandse Hof en de bezoekers van de dagbehandeling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.