Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koperen beeld thuiszorg zwaar beschadigd

De politie heeft op maandag 12 februari een zwaar beschadigd koperen beeld teruggevonden. Het kunstwerk werd twee weken geleden ontvreemd uit de tuin van de Stichting Thuiszorg aan de Belder in Roosendaal.

De politie trof het beeld gistermorgen in een Roosendaalse schuur. Twee mannen waren daar aan het klussen en gedroegen zich verdacht. In de schuur trof de politie het in stukken gesneden beeld aan. In een auto van een van de verdachten werden even later ook slijpmachines gevonden. De daders hebben inmiddels bekend.

Symbool voor vernieuwing
Op het beeld symboliseren een man en een vrouw onder de titel ‘Samen een sprong Voorwaarts’ de vernieuwingen op zorggebied.

Het bijna honderd kilo wegende kunstwerk is gemaakt door Corrie van Amelaan. Of het kunstwerk wordt hersteld, kon woordvoerder Henk Bakker van de Stichting Thuiszorg gisteren nog niet zeggen. Het koper vertegenwoordigt een waarde van een paar honderd euro. De stichting Thuiszorg krijgt het beeld vandaag terug.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.