Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korting thuiszorg voorlopig van de baan

Een extra bezuiniging van 70 miljoen euro op de thuiszorg is van de baan.

De brancheorganisatie van thuiszorginstellingen ActiZ had samen met een aantal thuiszorgorganisaties een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid (VWS). De rechtbank stelde de thuiszorginstellingen gisteren in het gelijk, zo meldde ActiZ.

Rode cijfers
Volgens ActiZ heeft de rechtbank bepaald dat het voorgenomen beleid in strijd is met eerdere afspraken tussen het ministerie en de brancheorganisatie. ‘Volgens de uitspraak van de rechter blijft de regeling van 2008 nu ook gelden voor het jaar 2009’, stelde ActiZ. ‘Als deze bezuiniging was doorgegaan, zou de thuiszorg nog verder in de rode cijfers belanden.’

Doelmatiger werken
Volgens de koepelorganisatie hadden de sector en het ministerie afgesproken dat de thuiszorgorganisaties in 2008 door doelmatiger te werken 115 miljoen euro zouden besparen. Individuele organisaties die niet genoeg hadden bezuinigd, moesten dit jaar opnieuw financieel inleveren. Door een bezuiniging voor de hele sector van 70 miljoen euro in 2009 zou het ministerie de organisaties die de doelstelling wel gehaald hadden ‘dubbel pakken’, stelde ActiZ.

De thuiszorginstellingen kunnen echter nog niet opgelucht ademhalen. Het ministerie van Volksgezondheid zoekt nu naar nieuwe manieren om 110 miljoen euro te bezuinigen op de thuiszorg, zo meldt het AD. Bekeken wordt of de oude regeling er alsnog komt of dat er op een andere manier wordt bezuinigd. 

De Stentor / AD
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.